Tilburgs Byzantijns Koor

 

Welkom op de website van het Tilburgs Byzantijns Koor

Onder de diverse tabbladen bovenaan de website treft u uitgebreide informatie aan de over de achtergronden en activiteiten van het koor.
Met gezangen uit het Slavisch taalgebied verzorgt het koor vieringen volgens de Slavisch Byzantijnse ritus. Ook ondersteunen wij met onze zang vieringen en bijeenkomsten in gemeenten en parochies.
Samen met muzikale vrienden en in eigen beheer presenteert het koor zich in concerten waarbij de bijzondere eigenheid van het koorrepertoire tot haar recht komt, zoals bij presentaties en thematische uitvoeringen.

Belangstellenden die nader kennis willen maken met ons koor en interesse hebben om eventueel mee te zingen vinden nadere informatie op de pagina ‘Kom bij ons zingen’.

Voor onze liturgievieringen zoeken wij geïnteresseerden die de voorganger(s) willen assisteren als ‘acoliet’. Nadere informatie via ons secretariaat.

Neemt u voor nadere informatie contact op met ons secretariaat.
Zondag 2 juli 2023 nam een delegatie van ons koor deel aan ‘Tilburg on stage’.

Jij … zou het kunnen zijn

Op Goede Vrijdag 7 april 2023 zong het koor de gezangen van Goede Vrijdag.

Onder het motto:  'Jij ... zou het kunnen zijn' was het lijdensverhaal volgens Marcus de leidraad van een meditatie die het lijdensverhaal  mede in het perspectief van de actualiteit plaatste.